Wat vrouwen zeggen

beautiful young woman with white dress“Ik was bang om zwanger te worden omdat het condoom stuk was. Ik ging naar een apotheek om een morning-afterpil te halen. Ik weet niet wat er gebeurd zou zijn als ik geen noodanticonceptie had genomen. Het kon een volledig ander verhaal geweest kunnen zijn: ik moet er niet aan denken.”


teenager-150x150

“Ik weet wat noodanticonceptie is omdat mijn ouders er met mij over hebben gepraat  Ik denk niet dat ik het zal moeten gebruiken, maar je weet nooit. Het is goed om te weten dat het bestaat, voor het geval dat!”


Woman working online

” Op een dag ging ik uit en ontmoette ik die fantastische jongen. We hebben seks gehad maar geen condoom gebruikt. De volgende ochtend gingen we naar de apotheek en vroegen we de morning-afterpil, voor het geval dat. Bij een ongelukje is dit wat je moet doen. Wanneer je het nodig hebt, heb je het nodig. En moet je het gewoon gaan halen.”


perfect day

“ Ik heb noodanticonceptie gebruikt omdat het condoom scheurde. Het was simpel : gewoon naar een apotheek gaan en om de morning-afterpil vragen.”

 


Businesswoman

 

“Ik weet dat je de morning-afterpil zo snel mogelijk zou moeten innemen. Het is bijzonder praktisch dat je ze rechtstreeks in de apotheek kun gaan halen, zonder doktersvoorschrift. Ik zou me er niet goed bij voelen om met mijn huisarts, die mij en mijn familie kent, over seks te praten.”


caucasian_woman3

“Ik heb noodanticonceptie genomen omdat ik de pil neem en ik een of twee keer vergeten ben mijn pil te nemen. Het is een geruststellende gedachte om te weten dat ik in geval van nood een noodanticonceptiepil bij de hand heb.”